tığ işi mutfak tutacağı


malzemeler
Tığ,
sarı ve beyaz lif ipi (nako bonbon)

Yapılışı
sarı ip ile
6 zincir çekip birleştirilir.üzerine 15 trabzan yapılır.
2. sırada her tepeye 2 trabzan yapılır sayı 2x yani 30 olur
3.sırada 1 trabzan 2 çift yapılır 1+2x
4.sırada 2 trabzan 2 çift yapılır.
5.sırada beyaz renge geçilir.
ilk tepeye 1 trabzan 2 zincir yine aynı yere 1 trabzan yapılır
2 tepe boş bırakılır tekrar 3.tepeye 1 trabzan 2 zincir aynı dibe 1 trabzan daha yapılır
bu sıra böyle gider
6.sıra her halka boşlugun içine 1 trabzan 2 zincir 1 trabzan yapılır (arada zincir yok)
7.sıra artık 2 trabzan 2 zincir 2 trabzan olarak artıyor devam edelim
8.sıra  7.sıranın tekrarı olur
9.sıra artık 3 trabzan 3 zincir 3 trabzan olarak devam eder
10 sıra  9. sıranın tekrarı olacak sekilde devam eder.
11 sıra  her bir tepe halka ya 10 adet sadece trabzan olur beyaz kısım biter

sarı ipe geçilir.
10 tane trabzan olan yerin basındaki tepeye bir sık iğne 1 zincir
yapılır 10 lu yer bitince 3 zincir cekip aşağı dogru sıra aralarına sık iğne ile baglanır.
3 zincir tekrar aynı tam 5 kez asagı böyle inilir sonra tekrar 5 kez yaparak
yukarı cıkılır. 10 lu tepeye gelip yine aynı 1 zincir 1 sık iğne dönülür.
böyle kenar süsü yapılır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar